Hallon muffins med crumble


Detta är samma recept som blåbärsmuffinsarna... fast med hallon! Det blev riktigt gott och väldigt uppskattat!
Till 8 stora muffins

1½ cups vetemjöl
3/4 cup strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1/3 cup naturell olja (som raps- majs eller solrosolja)
1 ägg
1/3 cup mjölk
1 cup hallon

Gör såhär:
  • Sätt ugen på 200 grader.
  • Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en bunke.
  • Häll oljan i ditt cup - mått; knäck sedan ner ägget i oljan och häll i mjölk tills måttet är fullt. Blanda ned i bunken med mjölet och rör ihop allt till en fin smet.
  • Vänd försiktigt ner hallonen i smeten.
  • Potionera ut smeten i 8 muffinformar. De ska fyllas till ungefär 3/4.
  • Strö över smultoppingen som du gör enligt receptet nedan!

Crumbel - smultopping
1/2 cup strösocker
1/3 cup vetemjöl
1/2 cup havregryn
1/4 cup tärnat smör
1½ tsk malen kanel

Gör såhär:
  • Häll alla ingridienser i en bunke och blanda med en gaffel tills det har blivit en smulig smet.
  • Stör smulet över muffinsen och sätt in dem i ugnen.
  • Grädda i 20 - 25 minuter och prova med en sticka. När muffinsen är gyllenbruna och stickan knappt är kladdig är de klara.

Äpple muffins med crumble

Jag fick i hemläxa på hemkunskapen att baka något med äpplen och har länge tänkt på det här med äppelmuffins med crumble. Det blev riktigt gott, speciellt med vaniljsås!
Till 8 stora muffins
1½ cups vetemjöl
3/4 cup strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1/3 cup naturell olja (som raps- majs eller solrosolja)
1 ägg
1/3 cup mjölk
1 cup (ca 2 stora) äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker

Gör såhär:
  • Sätt ugen på 200 grader.
  • Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en bunke.
  • Häll oljan i ditt cup - mått; knäck sedan ner ägget i oljan och häll i mjölk tills måttet är fullt. Blanda ned i bunken med mjölet och rör ihop allt till en fin smet.
  • Skala, hacka och blanda äpplena med kanelsockret. Blanda i i smeten.
  • Potionera ut smeten i 8 muffinformar. De ska fyllas till ungefär 3/4.
  • Strö över smultoppingen som du gör enligt receptet nedan!

Crumbel - smultopping
1/2 cup strösocker
1/3 cup vetemjöl
1/2 cup havregryn
1/4 cup tärnat smör
1½ tsk malen kanel

Gör såhär:
  • Häll alla ingridienser i en bunke och blanda med en gaffel tills det har blivit en smulig smet.
  • Stör smulet över muffinsen och sätt in dem i ugnen.
  • Grädda i 20 - 25 minuter och prova med en sticka. När muffinsen är gyllenbruna och stickan knappt är kladdig är de klara.

Kladdkaka- med chokladbitar och chokladsås

Idag fick jag i uppdrag att göra en kladdkaka- men tyckte det var så tråkigt så jag slägde i lite chokladbitar och ringlade över lite chokladsås, resultatet blev mycket gott och mycket fint!
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl mjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 25 g hackad mörk choklad
  • chokladsås
  • kokos (till att bröa)
Sätt ugnen på 175°.
Smöra och broa en form (helst med borttagbara kanter) med kokos.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda, i en annan skål, mjöl, salt, vaniljsocker och kakao.
Blanda i smöret och mjölblandningen i ägg-och sockerblandningen. Blanda i hackade chokladen.
Lägg smeten i en form (du behöver inte smeta ut den över hela formen, det kommer det göra automatiskt i ugnen) och ringla över lite choklad sås.
Grädda i 15-20 min.
Ät med glass eller grädde efter den har svalnat.

Hallon pajer med crumble

När jag bakade hallon muffins med crumble så dubblade jag receptet för att vi skulle vara många människor. Då hade jag lite smet över och bestämmde mig för att prova med att gör adet i en liten pajform. Det blev som en jättemuffins! Ganska gott men jag föredrar nog vanliga muffins... Glöm inte att grädda dom lite längre än muffinsarna för att dom är större.
  • 1½ cups vetemjöl
  • 3/4 cup strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/3 cup naturell olja (som raps- majs eller solrosolja)
  • 1 ägg
  • 1/3 cup mjölk
  • 1 cup hallon

Gör såhär:
  • Sätt ugen på 200 grader.
  • Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en bunke.
  • Häll oljan i ditt cup - mått; knäck sedan ner ägget i oljan och häll i mjölk tills måttet är fullt. Blanda ned i bunken med mjölet och rör ihop allt till en fin smet.
  • Vänd försiktigt ner hallonen i smeten.
  • Potionera ut smeten i små pajformar, som du har bröat. Fyll till ugefär hälften. Om det blir över kan du göra muffins av det.
  • Strö över smultoppingen som du gör enligt receptet nedan!

Crumbel - smultopping
1/2 cup strösocker
1/3 cup vetemjöl
1/2 cup havregryn
1/4 cup tärnat smör
1½ tsk malen kanel

Gör såhär:
  • Häll alla ingridienser i en bunke och blanda med en gaffel tills det har blivit en smulig smet.
  • Stör smulet över pajerna/muffinsarna och sätt in dem i ugnen.
  • Grädda i 20 - 25 minuter och prova med en sticka. När de är gyllenbruna och stickan knappt är kladdig är de klara.

Snickerdoodles

Idag bestämmde jag mig för att baka snickerdoodles, för det är ju det våran blogg heter! Jag provade ett nytt recept som jag inte tyckte var så bra... kakorna blev som torr sockerkaka i miniformat med kanelsocker runt. Fast dom var ganska goda ändå! Någon annan dag ska jag försöka hitta mitt gammla recept, där kakorna blev sega och riktigt goda. Man kan också rulla dom i socker och kakao för alla er choklad älskare!
  • 100 g margarin
  • 150 g socker
  • 2 stora ägg (eller drygt 2½ medelstora)
  • 300 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl socker och 2 msk kanel att rulla kakorna i. Du kan eventuellt behöva lite extra.

 

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa socker och margarin tills det blir vitt och fluffigt. Vispa i äggen, ett i taget.

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.

Rulla till bollar som du täcker med kanelsockret. Lägg på plåtar och lämna lite mellanrum mellan kakorna.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

 


Nyttiga havrekakor!

Att ha en bakblogg innbär ganska mycket bakande och också ganska mycket ätande... så jag bestämnde mig att baka något lite nyttigare, så kan man njuta samtidigt som man har gott samvete! Jag hade också en plopp som behövde användes så jag la på en sån på varje kaka.

 

Sätt ugnen på 200°C.

Skär upp smöret och lägg i en bunke. Häll på strösocker och farinsocker och blanda till en jömn smet med elvisp.

Tillsätt hjorthornssalt och rör ihop med elvispen.

Tillsätt havregrynarna och vetemjölen. Rör ihop till en lite smulig smet, använd elvisp.

Tryck ihop smeten till klumpar och lägg på plåtar. Ta en gaffel och tryck till varje klump så det blir en jämntjock kaka. Lägg eventuellt en halv plopp på varje kaka.

Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter till gyllengul färg.


RSS 2.0