Snickerdoodles

Idag bestämmde jag mig för att baka snickerdoodles, för det är ju det våran blogg heter! Jag provade ett nytt recept som jag inte tyckte var så bra... kakorna blev som torr sockerkaka i miniformat med kanelsocker runt. Fast dom var ganska goda ändå! Någon annan dag ska jag försöka hitta mitt gammla recept, där kakorna blev sega och riktigt goda. Man kan också rulla dom i socker och kakao för alla er choklad älskare!
- 100 g margarin
- 150 g socker
- 2 stora ägg (eller drygt 2½ medelstora)
- 300 g vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- ½ dl socker och 2 msk kanel att rulla kakorna i. Du kan eventuellt behöva lite extra.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa socker och margarin tills det blir vitt och fluffigt. Vispa i äggen, ett i taget.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
Rulla till bollar som du täcker med kanelsockret. Lägg på plåtar och lämna lite mellanrum mellan kakorna.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Kommentarer
Trackback