Nyttiga havrekakor!
Att ha en bakblogg innbär ganska mycket bakande och också ganska mycket ätande... så jag bestämnde mig att baka något lite nyttigare, så kan man njuta samtidigt som man har gott samvete! Jag hade också en plopp som behövde användes så jag la på en sån på varje kaka.
- 100 g smör
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 dl farinsocker
- 0,5 tsk hjorthornssalt
- 2,5 dl havregryn
- 0,5 dl fiberrikhavregryn
- 0,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl specialvetemjöl
- plopp
Sätt ugnen på 200°C.
Skär upp smöret och lägg i en bunke. Häll på strösocker och farinsocker och blanda till en jömn smet med elvisp.
Tillsätt hjorthornssalt och rör ihop med elvispen.
Tillsätt havregrynarna och vetemjölen. Rör ihop till en lite smulig smet, använd elvisp.
Tryck ihop smeten till klumpar och lägg på plåtar. Ta en gaffel och tryck till varje klump så det blir en jämntjock kaka. Lägg eventuellt en halv plopp på varje kaka.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter till gyllengul färg.
Kommentarer
Trackback