Kladdkaka- med chokladbitar och chokladsås

- 100 g smör
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 1,5 dl mjöl
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 25 g hackad mörk choklad
- chokladsås
- kokos (till att bröa)
Sätt ugnen på 175°.
Smöra och broa en form (helst med borttagbara kanter) med kokos.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda, i en annan skål, mjöl, salt, vaniljsocker och kakao.
Blanda i smöret och mjölblandningen i ägg-och sockerblandningen. Blanda i hackade chokladen.
Lägg smeten i en form (du behöver inte smeta ut den över hela formen, det kommer det göra automatiskt i ugnen) och ringla över lite choklad sås.
Grädda i 15-20 min.
Ät med glass eller grädde efter den har svalnat.
Kommentarer
Trackback