Hallon muffins med crumble

Detta är samma recept som blåbärsmuffinsarna... fast med hallon! Det blev riktigt gott och väldigt uppskattat!
Till 8 stora muffins1½ cups vetemjöl
3/4 cup strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1/3 cup naturell olja (som raps- majs eller solrosolja)
1 ägg
1/3 cup mjölk
1 cup hallon
Gör såhär:
- Sätt ugen på 200 grader.
- Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en bunke.
- Häll oljan i ditt cup - mått; knäck sedan ner ägget i oljan och häll i mjölk tills måttet är fullt. Blanda ned i bunken med mjölet och rör ihop allt till en fin smet.
- Vänd försiktigt ner hallonen i smeten.
- Potionera ut smeten i 8 muffinformar. De ska fyllas till ungefär 3/4.
- Strö över smultoppingen som du gör enligt receptet nedan!
Crumbel - smultopping
1/2 cup strösocker
1/3 cup vetemjöl
1/2 cup havregryn
1/4 cup tärnat smör
1½ tsk malen kanel
Gör såhär:
- Häll alla ingridienser i en bunke och blanda med en gaffel tills det har blivit en smulig smet.
- Stör smulet över muffinsen och sätt in dem i ugnen.
- Grädda i 20 - 25 minuter och prova med en sticka. När muffinsen är gyllenbruna och stickan knappt är kladdig är de klara.
Kommentarer
Trackback