Hallon muffins med crumble


Detta är samma recept som blåbärsmuffinsarna... fast med hallon! Det blev riktigt gott och väldigt uppskattat!
Till 8 stora muffins

1½ cups vetemjöl
3/4 cup strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1/3 cup naturell olja (som raps- majs eller solrosolja)
1 ägg
1/3 cup mjölk
1 cup hallon

Gör såhär:
  • Sätt ugen på 200 grader.
  • Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en bunke.
  • Häll oljan i ditt cup - mått; knäck sedan ner ägget i oljan och häll i mjölk tills måttet är fullt. Blanda ned i bunken med mjölet och rör ihop allt till en fin smet.
  • Vänd försiktigt ner hallonen i smeten.
  • Potionera ut smeten i 8 muffinformar. De ska fyllas till ungefär 3/4.
  • Strö över smultoppingen som du gör enligt receptet nedan!

Crumbel - smultopping
1/2 cup strösocker
1/3 cup vetemjöl
1/2 cup havregryn
1/4 cup tärnat smör
1½ tsk malen kanel

Gör såhär:
  • Häll alla ingridienser i en bunke och blanda med en gaffel tills det har blivit en smulig smet.
  • Stör smulet över muffinsen och sätt in dem i ugnen.
  • Grädda i 20 - 25 minuter och prova med en sticka. När muffinsen är gyllenbruna och stickan knappt är kladdig är de klara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0