Hallon pajer med crumble

När jag bakade hallon muffins med crumble så dubblade jag receptet för att vi skulle vara många människor. Då hade jag lite smet över och bestämmde mig för att prova med att gör adet i en liten pajform. Det blev som en jättemuffins! Ganska gott men jag föredrar nog vanliga muffins... Glöm inte att grädda dom lite längre än muffinsarna för att dom är större.
- 1½ cups vetemjöl
- 3/4 cup strösocker
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 1/3 cup naturell olja (som raps- majs eller solrosolja)
- 1 ägg
- 1/3 cup mjölk
- 1 cup hallon
Gör såhär:
- Sätt ugen på 200 grader.
- Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en bunke.
- Häll oljan i ditt cup - mått; knäck sedan ner ägget i oljan och häll i mjölk tills måttet är fullt. Blanda ned i bunken med mjölet och rör ihop allt till en fin smet.
- Vänd försiktigt ner hallonen i smeten.
- Potionera ut smeten i små pajformar, som du har bröat. Fyll till ugefär hälften. Om det blir över kan du göra muffins av det.
- Strö över smultoppingen som du gör enligt receptet nedan!
Crumbel - smultopping
1/2 cup strösocker
1/3 cup vetemjöl
1/2 cup havregryn
1/4 cup tärnat smör
1½ tsk malen kanel
Gör såhär:
- Häll alla ingridienser i en bunke och blanda med en gaffel tills det har blivit en smulig smet.
- Stör smulet över pajerna/muffinsarna och sätt in dem i ugnen.
- Grädda i 20 - 25 minuter och prova med en sticka. När de är gyllenbruna och stickan knappt är kladdig är de klara.
Kommentarer
Trackback