Mannen, myten, legenden

Frukost. När man har tröttnat på yoghurt och flingor, tröttnat på ostmackor och tröttnat på flingorna en gång till är det dags att lämna mataffärens trygga cornflakeshylla och ge sig ut på nya jaktmarker. Utan att trötta ut sig allt för mycket bör man då kunna ta sig till en hylla full med burkar av olika storlek och slag och genast förstå att en av geggorna de innehåller sticker ut lite extra.

Mannen, myten, legenden - jordnötssmöret!

Detta mina vänner är den viktigaste ingrediensen i vad jag skulle vilja kalla världens godaste frukostmacka. För kombinerat med grovt bröd och banan är detta amerikanska påfund inte annat än oemotståndligt, fantastiskt, gudomligt... Underbart!
Fantastisk i sin enkelhet och pålägget blir precis lika gott på en knäckemacka om man så vill. Det finns inga ursäkter att inte prova (om man inte heter Ella och är allergisk mot jordnötter...) så pallra er iväg till mataffärens trevligaste hylla på dirren!
Och, ja. Jag har total dille på jordnötssmör, vilket påminner mig om att jag ska påminna Ella att hon ska köpa jornötssmörsgodis till mig när hon flyger iväg till New York (den lyckans osten....). Påmind Ella!

French toast


  • På helgerna brukar vi lyxa till frukosten lite men du var vi lite trötta på det gammla vanliga (scones, amerikan pancakes, ägg och bacon) så jag bestämmde mig för att göra french toast! Det blev riktigt gott och jag ska definitivt göra det igen någon helg!
  • 6 tjocka bitar bröd
  • 2 ägg
  • 2/3 cup mjölk
  • 1/4 tsk malen kanel (plus lite extra)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • lite salt
  1. Vispa allt i en bunke.
  2. Värm en steckpanna till medelvärme.
  3. Lägg i varje bröd i äggblandingen och låte det suga in lite. Ta lite kanel och socker och strösla över på båda sidorna (om du vill).
  4. Lägg brödet på stekpannan och stek på båda sidorna till gyllenebrunt.
  5. Ät varmt med smör och sirap.


RSS 2.0