Smulpaj!
Så här på slutet av sommaren finns det inte så mycket blåbär kvar men vi lyckades plocka ihop så det räckte till några minipajer. Vi blandade blåbären med svarta vinbär och det blev inte så gott, så vi rekomenderar det inte... men baka gärna smulpaj med något annat bär, det blir säkert jättegott!
1 stor eller 3-4 små
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl havregryn
- 0,5 dl pärlsocker
- 150-200 g smält smör
- bär
- 1-2 msk potatismjöl
- 1-2 msk strösocker
Sätt ugnen på 200°.
Smöra pajformen. Lägg i bären och strö över potatismjöl och socker. Blanda lite med dina händer.
Blanda alla torra ingredienser. Rör i det smälta smöret, lite i taget, tills degen är fuktig och klumpig.
Strö över smuldegen över bären och grädda i 20-25 min, tills pajen börja bubbla och har fin färg.
Ät med vaniljglass, grädde eller vaniljsås.
Kommentarer
Trackback