Gräddtårta med vaniljsås!

En riktigt god gräddtårta med vaniljsås som suger in sig i botten och gör kakan riktigt saftig. Alltid en favorit på kalas och fester.

Gräddtårta
5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Vaniljsås:
250 g smör
2 dl mjölk
2 msk vaniljsocker

Garnering:
Grädde
Bär

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Klipp ut en cirkel av bakplåtspapper (cirka 24 cm i diameter). Smöra och bröa kanten av den.
  • Vispa äggen och sockret ljust och pösigt, låt det ta en stund.
  • Tillsätt de torra ingredienserna, en i taget, under fortsatt vispning.
  • Grädda i cirka 40 minuter.
  • Låt svalna helt innan du börjar skära i den.
  • Koka smör och mjölk häftigt i 2 min. Blanda sedan i vaniljsocker och låt stå någon minut. Den ska inte vara särskilt tjock.
  • När tårtbotten har svalnat, skär den i 2 lager och pricka med en gaffel. Häll vaniljsås på båda bottnarna och låt dom stå tills det har sugits in.
  • Sätt ihop bottnarna, vispa grädde och dekorera med grädde och bär.

Kommentarer
Postat av: Amanda

Bloggens första tårta! Underbart! : D

2011-08-09 @ 22:27:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0