Pumpor- chokladmuffins
Jag tänkte att så här på julen så kanske vi vill ha lite Halloween bak... nej men jag han inte lägga upp det innan julen kom så nu får det bli så här... man kan ju alltid göra tomtar istället för pumpor. Detta är iallafall riktigt goda men stora chokladmuffins! Philiadelphia fyllningen gör så att dom inte blir torra men det var ganska svårt att få av pappret, man får ha tålamod och vara försiktig.

- 2 ägg
- 2,5 dl socker
- 100g smör
- 2 dl mjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 50 g philadelphiaost
- 2 dl florsocker
Sätt ugnen på 200°C.
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret.
Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan skål.
Blanda i det torra och smöret med äggblandningen.
I en anna skål, blanda ihop florsocker och philadelphiaost.
Fyll muffinsformar till cirka hälften med chokladsmeten. Lägg på en click philadelphiablanding och täck med lite smet.
Grädda i 10-15 min.
Frosting:
- 250 g florsocker
- 80 g osaltat smör
- 1/4 dl mjölk
- lite vaniljsocker
Blanda ihop florsocker och smör med en elvisp. Blanda i mjölken, lite i taget och sen vaniljsockret. Vispa i cirka 5 min, så frostningen blir riktigt fluffig. Färga med valfri karamellfärg.
Pumporna:
Ta av pappret från muffinsarna. Lägg en muffins ovanpå varandra så att den ena står som vanligt men den andra ligger ovanpå med botten uppåt.
Gör orange frosting och täck över dubbelmuffinsarna. Gör sedan lite grön och röd frosting som du dekorerar ansikte och själk med.
Kommentarer
Trackback