Cakepops!
Cakepops: kaka på klubba! Helt genialiskt! Jag och min kompis gjorde cakepops, det var ganska pilligt men dom blev väldigt fina. Man kan göra dem i alla möjliga former, vi gjorde Halloween cakepops så de var i pumpor, häxhattar, spöken men vi gjorde ochså vanliga runda (som på bilden).


- 1 köpt choklad sockerkaka (eller baka en själv)
- 200 g philadelphia ost
- florsocker (vi hade inte detta men jag rekomenderar nog det för de var inte så söta...)
- smält mörk- eller mjökchoklad
- mörk- och vitchoklad att doppa cakepopsarna i
- strössel och karamellfärg att färga chokladen
- pinne (vi tog halva grillpinnar)
Mixa kakan till smulor i en matberedare. Blanda i philadelphiaost, florsocker och smältchoklad tills det är som en tjock smet (väääldigt tjock). Forma smeten till valfri form och stoppa i en pinne i varje med ilte smält choklad runt (så det fastnar). Stoppa in i frysen eller kylen (vi stoppa dem i frysen, men recepten sa kylen) och låt dom bli kalla/stela så det är lättare att doppa dem. Smält choklad och färja den vita chokladen om du vill. Doppa cakepopsarna och dekorera men strössel om du vill. Stoppa in pinnen i en bit frigolit eller som vi gjorde, i glas. Förvara dem i kylen så inte chokladen smälter. Njut!
Kommentarer
Trackback