Små chokladmuffins
Dom här minimuffinsarna blev riktigt goda och saftiga, på grund av att det är väldigt mycket hackad choklad i smeten. Jag gorde muffinsarna i småmuffinsformar men dom kan nog lika gärna göras i stora.
Ca 25 små
75 g osaltat smör
75 g hackad mjölkchoklad
1 dl farinsocker
2 ägg, lätt uppvispade
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
125 g hackad mjölkchoklad
Frosting:
300 g florsocker, siktat
100 g osaltat smör, rumstempererat
40 g kakao
3 msk mjölk
Värm ugnen till 150 ° och placera 12 små pappersformar i en muffinsplåt eller på vanlig bakplåt.
Smält smör och choklad i en värmetålig skål och över vattenbad utan att skålen får vidröra vattnet. Lyft sedan bort kastrullen från värmen, blanda ner socker och ägg och sikta ner mjöl och bakpulver. Hacka resten av chokladen och blanda i.
Fördela smeten i formarna och grädda kakorna i 15-20 minuter. Kontrollera med en provsticka att de är färdiga. Låt dem vara kvar på plåten i 10 minuter och låt dem sedan kallna helt på ett galler.
Detta frosting recept är i gram så om man har en våg rekommenderar vi att använda den. Vispa (med elvisp) florsocker, smör och kakao tills kakaon och florsockret har blivit klumpigt och lite fuktigt. Forsätt vispa och häll i mjölken, en msk i taget. Höj hastigheten på vispen och vispa i cirka 3 min, tills frostingen har blivit ljusare och fluffigare. Spritsa eller bre på. Njut!
Hej!
Jag använde erat recept och de blev JÄTTE bra! Tack så mycket för receptet! love it!